Meglátás Tenger - Kósin Géza meglátásai

Ha tanulsz, akkor okos is leszel!

Hogyan járul hozzá a szőlőbirtok a borászati kultúrához?

Mint tudjuk, a bor szőlőből készül. Ezt a növényt lehet akár termeszteni otthon is, a kertben: azonban fontos tisztában lennünk azzal, hogy nem lehet igazán finom italt erjeszteni, készíteni olyan növényből, melyet nem a legnagyobb gondossággal neveltek és gondoztak.

Nagyon fontos a megfelelő öntözés, annak a bősége és a gyakorisága. Fontos a permetszer is: ennek használatának fontossága természetesen függhet a szőlőfajtától is. Vannak kényesebb és kevésbé kényes szőlőfajták.

Milyen szőlőből lehet igazán jó bort készíteni?

Jó bort egyedül olyan szőlőből lehet készíteni, ami ízletes, megfelelően lédús és vitamingazdag. Máskülönben az erjesztés során problémák léphetnek fel, de az is elképzelhető, hogy az ital a végén nem lesz eléggé ízletes. A jó szőlőbirtok mindig megfelelő fekvésű, dombokon és a hegyalján fekszik.

Lehet akár fehér-vagy feketeszőlőből is készíteni finom borokat.

Mi a borász szerepe a munka során?

A borásznak hatalmas szerepe van, mikor bort szeretnénk készíteni. Hiszen, az alapanyagok mellett nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a készítmény tárolása, valamint az is elengedhetetlen, hogy kellően hűvös pincében tartsák az italt.

A jó borászok között is hatalmas különbségek lehetnek – gondoljuk csak a szakértelemre, szaktudásra, kóstolási képességekre és a borismeretre. A legjobb borászok a külföldi borokat is ismerik, és így van viszonyítási alapjuk – ők bizony látják, hogy a magyar borok világviszonylatban is a legjobbak közé tartoznak.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 4
Heti: 49
Havi: 42
Össz.: 8 621

Látogatottság növelés
Oldal: Borászati webáruház
Meglátás Tenger - Kósin Géza meglátásai - © 2008 - 2024 - meglatastenger.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »